Sivut

perjantai 4. syyskuuta 2015

Kesälista

Syyskuu. Viimeiset kaksi päivää on satanut ja työhuoneessa on pitänyt sytyttää päivälläkin valot päälle. Lisäksi tänään aamulla heräsin kurkku ja pää kipeänä alkavaan flunssaan. Merkit ovat siis selvät: syksy on tullut. Ennen kuin syksy iskee kunnolla päälle, haluan vielä tehdä (lähinnä itseäni varten) listan asioista, joita tein tänä kesänä.


Tänä kesänä...

...olin ensimmäistä kertaa melontaretkellä poikaystävän kanssa Sipoon saaristossa. Menomatkasta tuuli ja meinasin luovuttaa surkean tekniikkani kanssa, mutta paluumatka sujui jo paremmin ja sain nauttia luonnosta.

...söin ennätysvähän jäätelöä - liittyisikö se huonoon säähän? Kahdesti sain kuitenkin Helsingin jäätelötehtaan jättipallon, eli olen tyytyväinen.

...poimin mustikoita äidin ja K:n kanssa K:n äidin luona. Olin hurjan ylpeä saaliistani, vaikka se olikin vain 4 litraa. Kivaa syödä talvella itse poimittuja mustikoita pakkasesta!

...vietin juhannusta sumuisten peltojen keskellä vesisateessa lenkkeillen. Iltaisin lilluimme ihanan lämpimässä paljussa.


...kävin Mustikkamaalla kesäteatterissa katsomassa esityksen Seitsemän siskoa. Meillä oli hurjan hyvä tuuri, koska sää oli aivan täydellinen kesäteatterille ja paluumatkalla saimme ihailla Helsingin silhuettia auringonlaskussa Mustikkamaan sillalta käsin.

...vietin perinteisiä rapujuhlia anoppilassa. Minä söin 11 rapua, appikokelaani 40.

...uin ennätysvähän. Ensimmäisen pulahduksen mereen tein vasta 2 viikkoa sitten aamulenkin yhteydessä, mutta se olikin niin täydellinen uintikerta, että olen oikein tyytyväinen.

...olin veneretkellä poikaystävän vanhempien kanssa. Eväspulla ja -makkara maistuivat ihanilta auringossa nautittuina.


...kävin tosi usein aamulenkillä, ja joskus myös iltalenkillä. Teen varsinkin aamuisin aina saman, noin 45 minuutin kävelylenkin, mutta ainakaan vielä en ole merenrantamaisemiin kyllästynyt.

...piknikkejä ja terassi-iltamia tuli pidettyä harvinaisen vähän. Toisaalta ne muutamat piknikkerrat ovat jääneet hyvin mieleeni, koska ne tuntuivat erityisiltä. Aperol spritz oli kesän lempijuomani - vaikken juonutkaan sitä kuin kahdesti: toukokuussa terassikautta avatessa ja elokuussa Skifferissä käydessä.

...luin huimat (...) kolme romaania loman aikana: Katja Ketun Hitsaajan ja Piippuhyllyn sekä Siri Hustvedin Lumouksen. Tämä oli harvinaista herkkua, koska "normaaliolosuhteissa" eli arkena jaksan harvoin tarttua romaaniin. Syytän tästä väitöskirjaa.

...kävin kerran Hietsun kirppiksellä. Löysin yhden paidan syksyksi ja yhden mekon, jonka joko otan mukaan Intiaan tai annan K:lle.Jos tästä listasta joku toistuva teema pitäisi nostaa esille, niin kyllä se olisi meri. Meren äärellä on syöty jätskiä, juotu aperol spritziä, käyty lenkillä, vietetty piknikkiä ja nautittu kesästä. Jopa ruoka tuntuu jääneen taka-alalle, mikä on ennenkuulumatonta. Toisaalta olen loppukesän ollut dieettikokeilulla, mikä hieman selittää asiaa. Haluaisin ajatella, että tänä kesänä elin terveellisemmin kuin monena aiempana. Voisin myös listata asioita joita en tehnyt (näihin kuuluvat muun muassa mattojen ja ikkunoiden pesu...), mutta keskityn mieluummin asioihin, joita sain tehdä ja kokea.

Tämä oli hyvä kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...