Sivut

perjantai 4. joulukuuta 2015

(Pikku)jouluherkkua: PiparifudgeYhdet pikkujoulut ehdin juhlia ennen Intiaan lähtöäni. Kyseessä olivat pikkujoulut, joita vietämme entisten työkavereiden kanssa joka vuosi nyyttäriteemalla. Näin ollen mukaan piti ottaa jotain hyvää ja päädyin viemään salaatin lisäksi Dr. Sugar -blogista bongaamani reseptin mukaan tehtyä piparifudgea. Loppujen lopuksi satsista riitti useampaan kyläpaikkaan ja kotiinkin maistelemista, koska fudget olivat niin tuhtia tavaraa, ettei kukaan voinut syödä paria palaa enempää kerralla!


Piparifudge
Resepti: Dr. Sugar

400 g tummaa suklaata (minä käytin Pirkka leivontasuklaata)
1 purkki kondensoitua maitoa
1 tl chai- tai vaniljauutetta
pipareita

1. Vuoraa 20x20cm vuoka foliolla. Murskaa pohjalle pipareita.
 
2. Sulata miedolla lämmöllä suklaa ja kondensoitu maito paksupohjaisessa kattilassa.
 
3. Kun seos on sulanut, sekoita uute joukkoon ja kaada massa pipareiden päälle. Viimeistele pinta piparimuruilla.
 
4. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Leikkaa sopiviksi paloiksi.Itselläni oli hieman hankaluuksia saada massa notkistumaan ja levittymään tasaisesti vuokaan. Lisäksi piparinpaloja piti painella, jotta ne jäisivät kiinni massaan. Kyllä suurin osa piparipaloista pysyikin kiinni suklaassa, mutta aika paljon niitä myös tippui varsinkin kuljetuksessa irti.

Dr. Sugar kertoi tehneensä fudgea paikkaamaan Fazerin piparisuklaata, jota nähtävästi ei enää valmisteta. Kovin jouluiselta fudge maistuukin! Minun täytyy kuitenkin myöntää, että itselleni maistui paremmin viime jouluna kokeilemani Kinuskissan piparminttusuklaa, joka oli hieman raikkaampi kuin tämä nyt kokeilemani herkku. Tumman suklaan (ja joulusuklaan) ystäville piparifudge on kuitenkin tosi hyvä resepti ja kiva vieminen pikkujouluihin tai ihan joululahjaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...