Sivut

maanantai 4. tammikuuta 2016

Mangolassi -possetit

Hei ja hyvää alkanutta vuotta! Selvisin Intian reissulta takaisin kotiin, mutta Intia-postauksiin en ole vielä päässyt käsiksi. Sen sijaan aloitan vuoden 2016 reseptillä, joka on hyvinkin Intia-inspiroitunut. Itse asiassa löysin reseptin lentokoneen lehdestä matkalla Mumbaista Goalle. Uutena vuotena piti keksiä jokin jälkkäri vieraille, ja mangolassi-possetit muistuivat mieleeni. Vaikken ottanut reseptiä lentokoneessa talteen, löysin sen helposti googlaamalla. Resepti on MasterChef UK -semifinalistin Beth Rosen käsialaa.


Mangolassi -possetit
4 annosta / resepti Beth Does Food -blogista, tässä hieman muokattuna

200 g mangososetta (esim. Piltti)
2 limeä
150 g sokeria
3 dl kuohukermaa
200 g turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia

1. Valmista limesiirappi: raasta kahden limen kuori ja purista niiden mehu kattilaan. Mittaa kattilaan myös sokeri. Lämmitä kattilaa hitaasti niin, että sokeri alkaa vähitellen sulaa, sekoittele seosta koko ajan. Laita levy pois päältä, kun seos alkaa kiehua, mutta pidä kattila edelleen lämpimässä.

2. Sekoita toisessa kattilassa kerma, suola ja mausteet. (Tässä kohtaa voit maistaa seosta ja lisätä tarvittaessa kardemummaa tai kanelia.) Lämmitä seosta hiljalleen kunnes se kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä, lisää mukaan limesiirappi ja sekoita. Lisää mukaan myös mangosose ja jogurtti, sekoita hyvin.

3. Kaada seos siivilän läpi kannuun. Tämän jälkeen jaa seos neljään jälkiruokakippoon, laita niiden päälle kelmu ja anna possettien hyytyä jääkaapissa ainakin 8 tuntia.


Possetit ovat tosi kermaisia, mutteivät silti mitään älyttömän raskaita. Tällä ohjeella annoksista tulee kylläkin aika isot eli makeannälkä on taatusti tyydytetty näiden nauttimisen jälkeen. Samalla ohjeella voisi saada tietysti kuusi pienempää annosta. Toisaalta olin itse jotenkin tosi ähky jo ennen possetin syömistä eli ehkä arviointikykyni on hieman heikentynyt ja annos oli aivan sopiva. ;)

Tämän ohjeen kera toivottelen oikein hyvää vuodenalkua! Koitetaan kestää tässä pakkasessa, hrr.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää tosi herkulliselta! Pitää ottaa ohje talteen, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Memma - toivottavasti maistuu! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...