Sivut

torstai 7. huhtikuuta 2016

Hätälounas: Tomaatti-avokadomunakas

Teen ainakin yhden päivän viikossa kotona töitä ja silloin minun täytyy järjestää itselleni lounas kotona. Usein yritän laskelmoida niin, että edellispäivän illallisesta jää tähteitä seuraavalle päivälle, mutta joskus käy niin, etten ole muistanut ajatella koko lounasta ollenkaan etukäteen ja muistan asian vasta, kun vatsa kurnii. Yleensä tällaisina hetkinä teen salaatin, koska siihen yleensä meiltä löytyy ainekset ja sen saa nopeasti tekaistua. Yhtenä päivänä kävi kuitenkin niin, että ainoat salaattitarvikkeet kotona olivat kirsikkatomaatit ja avokado. Muistelin, että avokadoja voi laittaa munakkaaseen (vaikka se onkin omasta mielestäni vähän outo idea) ja googlailun avulla löysinkin reseptin testattavaksi. Lounaasta tuli mielestäni ihan pätevä, joten kuvasin ei-niin-kuvauksellisen ateriani ja otin reseptin talteen.


Tomaatti-avokadomunakas
yhdelle, resepti Kulinaari-blogista

2-3 kananmunaa
pari rkl vettä
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 avokado
tuoreita tai kuivattuja yrttejä, esim. timjami
suolaa
mustapippuria
öljyä tai voita

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa myös hieman vettä joukkoon.

2. Mausta munamassa yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kuutioi tomaatit ja avokado pieneksi ja lisää joukkoon.

3. Kuumenna pannulla hieman öljyä/voita ja kaada massa pannulle. Katso, että avokadot ja tomaatit jakautuvat pannulle tasaisesti! Laske sitten lämpöä keskilämmölle.

4. Anna munakkaan hyytyä sekoittamatta, kunnes se on lähes kokonaan hyytynyt. Huom, tässä voi mennä aika kauankin aikaa eli ole kärsivällinen! Käännä sitten munakas ja paista toista puolta vielä hetken aikaa.


Kulinaari-blogissa resepti oli aamiaisena, mutta omasta mielestäni tämä käy vähintään yhtä hyvin lounaaksi. Itse laitoin mausteeksi paremman puutteessa kuivattua timjamia, mutta mieleeni tuli, että tuore korianteri ja/tai basilika voisivat olla vielä parempia! Jotenkin itseäni on epäilyttäneet reseptit, joissa avokado kuumennetaan, mutta tässä se ei ainakaan haitannut mitenkään. Olin kyllä aika ylpeä, että jälleen kerran keksin suunnilleen jääkaapin valosta itselleni lounaan. Olen itse asiassa ollut jo teinistä lähtien aika hyvä keksimään ruokia jämistä ja vähistä raaka-aineista. On tosi tyydyttävä fiilis, kun keksii, että parista jutusta voikin kehitellä ihan kunnon ruuan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...