Sivut

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Juuressalaatti bataatista ja porkkanoista

Minun on jo pitemmän aikaa pitänyt postata teille resepti, jota olen hyödyntänyt todella usein viime aikoina. Resepti on alun perin Eeva Kolun bataatti-kikhernesalaatti tahinikastikkeella, mutta se on helposti muokattavissa ja olen itsekin tehnyt siitä lukuisia variaatioita.


Juuressalaatti bataatista ja porkkanoista
(alkuperäinen resepti Eeva Kolu, tässä oma versio pienillä muokkauksilla)

bataattia ja/tai porkkanaa
öljyä
suolaa
1 purkki käyttövalmiita kikherneitä, mustapapuja tai muita papuja (GoGreenin purkeissa löytyy ainakin valikoimaa!)
fetaa
tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Kastike:
1 tl tahinia
1 rkl tuoretta sitruunanmehua
1 tl jauhettua juustokuminaa
hyppysellinen cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
3-4 rkl öljyä
(1 tl hunajaa)

1. Kuori bataatti/porkkanat ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.

2. Laita juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat ruskistuneet kauniisti. Noin puolivälissä paistoa voi juurekset kääntää kertaalleen.

3. Huuhtele ja valuta kikherneet/pavut ja laita ne juuresten kanssa kulhoon. Murustele tai paloittele joukkoon feta, sekoittele salaattia varovasti.

4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja sekoita se salaattiin. Lisää viimeiseksi korianteri/persilja ja sekoita sekin mukaan.


Tämä salaatti toimii sekä lämpimänä että kylmänä ja säilyy hyvin seuraavaankin päivään. Ihan jääkaappikylmänä en tosin suosittele sitä tarjottavaksi. Tälläiset lämpimät juuressalaatit sopivat mielestäni todella hyvin syksyyn ja talveen! Itse tykkään eniten juuri bataatin ja porkkanan kombinaatiosta ja kikherneistä, mutta muitakin papuja voi hyvin käyttää. Tahinikastikkeen teen aina aika lailla mutu-tuntumalla ja lisäilen ainesosia, jos siltä tuntuu. Huom! Tahineissa on aika isoja eroja eli kannattaa laittaa sitä ensin aika varovasti. Itse laitan kastikkeeseen aina myös hunajaa makeutta tuomaan.

Salaatti on älyttömän helppo tehdä ja se maistuu herkulliselta. Olenkin tarjonnut tätä monille kavereilleni ja he ovat myös tykänneet! Alun perin maistoin salaattia siskoni tekemänä eli kunnia reseptin tien löytämisestä omaan keittiööni kuuluu hänelle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...