Sivut

maanantai 23. toukokuuta 2016

Parsapiirakka

Parsakausi alkaa lähennellä loppuaan, mutta vielä ehdin julkaista parsapiirakan ohjeen. Olen tehnyt tällä reseptillä piirakkaa pariinkin otteeseen tällä parsakaudella eli kokeilemisen arvoinen resepti!


Parsapiirakka
(ohje: Yhteishyvä)

Pohja:
100 g voita
0,5 dl (parmesaani)juustoraastetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 nippu vihreää parsaa
1 dl (parmesaani)juustoraastetta
150 g ranskankermaa
100 g yrttituorejuustoa
2-3 kananmunaa (itse laitoin 3)
3 rkl hienonnettua basilikaa
0,8 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Nypi paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola sormin murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.

3. Pese ja kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois.

4. Keitä parsoja 5–6 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

5. Valuta parsat siivilässä ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa tyvipuolen palat sentin viipaleiksi.

6. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan, lisää munat, parmesaani, basilika ja suola. Mausta seos pippurilla.

7. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 23–26 cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. TAI: Voitele tavallinen piirakkavuoka.

8. Painele taikina vuokaan niin, että piiraaseen tulee 2–3 cm:n reunat.

9. Pane parsapalat vuoan pohjalle, kaada päälle tuorejuustoseos.

10. Kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, lisää päälle parsatangot ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä. Piirakan voi myös tehdä hyvin edellisenä päivänä ja lämmittää sitten uudestaan uunissa ennen tarjoilua!



Piirakka maistui sekä vappuna että äitienpäivänä ja sai kehuja. Teen aika usein jotakin suolaista piirakkaa juhliin, jonne pitää viedä jotain mukanaan, koska sen voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja kuljetus on melko helppoa. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin muuten käyttämään parmesaanijuustoraastetta, mutta itse ainakin käytin osittain emmental-mozzarellaraasteen jämiä eikä se haitannut ollenkaan. Varmaan mikä vain juustoraaste kelpaa!

Oletteko te syöneet paljon parsaa tänä keväänä? Minä olen tehnyt tätä piirakkaa kaksi kertaa, parsarisottoa yhden kerran ja ihan keitettyä parsaa olen syönyt ties kuinka monta kertaa. On se vaan niin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...