Sivut

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Raparperi-kinuskikeksit


Sain anoppilasta raparperilähetyksen ja kiisselin tekemisen jälkeenkin varsia jäi reilusti jäljelle. (Raparperikiisseli + tuoreita mansikoita aamupuuroon = NAM!) Niinpä testasin hetki sitten löytämääni raparperi-kinuskikeksien reseptiä. Resepti on Maku-lehden ja jo hieman vanhempi, mutta löysin sen Kaikki paketissa -blogin kautta. Totesin reseptin erittäin hyväksi ja arkistoimisen arvoiseksi, joten täältä pesee!


Raparperi-kinuskikeksit
noin 20 kpl / resepti Maku.fi

200 g voita
2 dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200 g raparperia
1 rkl perunajauhoja

1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. (Kinuskikastiketta ei määritelty reseptissä sen kummemmin, mutta itse käytin kätevästi jääkaapista löytyneet jämät jäätelöön tarkoitetusta Pirkka-kinuskituubista.)
2. Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa käsin taikinaan.
3. Viipaloi raparperit ja sekoita joukkoon perunajauhot. Sekoita käsin taikinan joukkoon.
4. Pyörittele taikina hyvin jauhotetulla leikkuulaudalla noin 30 cm:n pituiseksi tangoksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi (itse kyllä pidin vain puoli tuntia ja vaikutti ihan riittävältä).
5. Viipaloi taikina noin pikkusormen paksuisiksi paloiksi ja nostele viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Keksit leviävät uunissa hieman, joten kannattaa jättää niiden väliin vähän tilaa.
6. Paista raparperi-kinuskikeksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia.


Ah, raparperileivonnaiset on kyllä herkullisia! Joko sinä olet päässyt raparperin makuun tänä kesänä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...