Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2016

Kuulumisia ja kuvia uudesta kodista

Ohhoh - on kulunut 3 kuukautta siitä, kun viimeksi postasin. Eipä sillä, viimeiset kuukaudet ovat olleet niin hektisiä, että mielessä on ollut ihan muita asioita kuin blogin ylläpito. Jännää silti, miten nopeasti aika kiitää. Juurihan kesä oli vasta tuloillaan ja nyt lehdet jo kellastuvat ja leijailevat maahan!

En tiedä, lukeeko joku vielä blogiani, kun sitä näin harvoin päivitän, mutta ajattelin silti tulla kertomaan kuulumisia. (Myöhemmin ajattelin postata yhden reseptinkin.) Viimeiseen 3 kuukauteen on mahtunut ensimmäisen artikkelini julkaisu, parin viikon konferenssimatka Ranskaan, uuden kodin etsiminen, löytäminen ja muuttaminen, yksi lomaviikko, paljon töitä väitöskirjan parissa ja todella paljon kaikkea sekalaista työtä.

Erityisesti tuo muutto vaati paljon aikaa ja voimia. Vieläkään kaikki ei ole aivan paikoillaan, vaikka 2 kuukautta olemmekin uudessa osoitteessa asuneet. Paria viime viikkoa on kuormittanut myös pitkittynyt flunssa, mutta ehkä kotikin pääsee taas sysäyksen eteenpäin kun pääsen flunssasta lopullisesti eroon. Keskeneräisyydestä huolimatta otin joitakin kuvia meidän kodista. Rajaus on tarkkaan harkittu, mutta näihin muutamiin nurkkiin olen jo jollain lailla tyytyväinen.


Olohuoneen ikkunalaudalla asustaa pitkäkorvainen ranskis. Olohuoneen ikkunan edessä on kiva kaakeloitu ikkunalauta, johon olen sysännyt viherkasvikokoelmani.


Olohuone on vielä aika pahasti vaiheessa, mutta se on niin tilava, ettei se haittaa tavallista olemista. (Tämä seikka ei erityisemmin edistä tavaroiden paikalleen laittamista...) Joogaan uusi olohuoneemme sopii mitä mainioimmin, sillä edes keskeneräisessä olkkarissa ei tarvitse raivata tilaa joogamatolle! Nyt kun katson tuota kuvaa, niin ajattelen, että valkoiset verhot täytyisi kyllä vaihtaa johonkin värikkäämpään. Verhot ovat edellisten asukkaiden, ja koska emme ole vielä päässeet varsinaiseen sisustusvaiheeseen, on ollut kätevää pitää valmiiksi paikallaan olevat verhot käytössä.


Lasitettu parvekkeemme on itselleni kovasti mieleen! Emme ole varsinaisesti laittaneet parveketta, koska muutimme niin loppukesästä. Ensi kesänä olisi tarkoitus hankkia uudet parvekekalusteet ja miettiä, miten parvekkeelle saisi istutuksia. Laitoin nimittäin nuo pelargonit asianmukaisissa kannattimissa parvekkeen ulkopuolelle roikkumaan, mutta isännöitsijä soitti ja käski ottamaan ne alas ennen kuin joku kuolee... Koska parvekkeella on lasit, ei tuollaisia pitkiä laatikoita saa sisäpuolellekaan, mikä vähentää kukille käytettävää tilaa huomattavasti. Ehkä keksin jotain ensi kesään mennessä...


Näkymä parvekkeelta miellyttää myös kovasti. Pihalla on valtava hortensia, joka on kukkinut upeasti aivan näihin päiviin saakka. Odotan jo kovasti kevättä, sillä veikkaan, että parvekkeelle kuuluu aika mieletön linnunlaulu kevätiltoina. <3


Kylppärin suhteen tapahtui suuri muutos asuntoa vaihdettaessa, sillä edellisessä kämpässämme oli alkuperäinen 70-luvun kylpyhuone sinisine kaakeleineen ja kylpyammeineen. Tässä uudessa talossa on tehty putkiremontti 5 vuotta sitten eli kylpyhuonekin on ihan pränikkä. Tykkään uuden kylpyhuoneen toimivuudesta ja valoisuudesta, vaikka vanha kylppärimme olikin persoonallinen (mutta myös jo melko epäilyttävä hapertuneine kaakelisaumoineen).


Sinisen saippuapullotelineen hankin Stockmannilta jo ennen kuin tiesin muutosta. Haluaisin lisää tuon tyylisiä asioita kotiimme!


Myös makuuhuoneessa on leveä ikkunalauta, joka sopii hyvin korutelineiden paikaksi.


Keittiön välitilassa on ehkä hieman erikoiset puupaneelit, jotka eivät minua häiritse mutteivät myöskään ihastuta. Pyykinpesukone on myös keittiössä, mikä säästää tilaa kylpyhuoneesta.


Nämä kaverit seuraavat meitä keittiöstä toiseen. Oikeanpuoleisen buddhan toin Intiasta poikaystävälle hänen opiskelukaupungin kämppäänsä noin 8 vuotta sitten. Hetken mielijohteesta laitoin sen hellan reunaan ja sanoin, että se on hänen keittiöbuddhansa. Siitä lähtien meillä on ollut kultainen buddha ruuanlaittoa vahtimassa. Viime joulukuun Intian-reissulla piti hankkia buddhalle kaveri ja päädyimme vasemmanpuoleiseen Ganeshaan.


Keittiön maton hankin jo pidemmän aikaa sitten Kivaputiikista Järvenpäästä. Kyseessä on Dash & Albert -merkkinen kevyt, helposti pestävä matto, jonka voi laittaa sisälle tai ulos. Myös kylppärin matto on samaa merkkiä ja vähän aikaa sitten kävin hakemassa maton parvekkeellekin (se tosin odottaa edelleen parvekkeen lattian pesua...). Tykkään tosi paljon tuosta väristä ja kuosista! Matto on 100 % polypropyleeniä, mutta tuntuu oikein pehmeältä ja lämpimältä jalkaa vasten. En ole vielä testannut sen puhdistusominaisuuksia, mutta kuulemma tuosta materiaalista pitäisi helposti lähteä lika.

Sellaisia paloja meidän uudesta kodista! Viihdyn kyllä oikein hyvin ja olen jo totutellut uuteen aamulenkkireittiinkin. Muutimme saman kaupunginosan sisällä, mutta ihan toiselle reunalle, joten uusia kävelyreittejä on ollut hauska testailla. Ehkäpä laitan vielä jossain vaiheessa lisää kuvia kodistamme, jos ja kun saamme viimeisetkin tavarat paikoilleen ja mietittyä hiukan sisustusta ja mahdollisia uusia hankintoja.

2 kommenttia:

 1. Oi, olipas kiva postaus! MITÄ, onko teidän muutosta jo 2,5kk?? Vastahan te muutitte :o

  Odotan kovasti, että pääsen uudelle visiitille! <3 ja hienoa, että flunssa on nyt taltutettu!

  <3 sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun heeetkonen... Jos me muutettiin heinäkuun lopulla niin itse asiassa vasta vajaat 2 kk! Mitähän mä oikein sekoilin :D

   Minäkin odotan, että pääset kylään! Voit tarjota ratkaisuja sisustus- ym. ongelmiin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...