Sivut

torstai 29. joulukuuta 2016

Banoffee

Joko olette selvinneet joulun ähkystä? Jos, niin kannattaa kokeilla vaikka uudeksi vuodeksi nyt postaamaani reseptiä! Maistoin ja tein banoffee-piirakkaa ensimmäistä kertaa tänä syksynä ja ihastuin siihen saman tien. Miten tämä herkku ei aiemmin ole eksynyt lautaselleni? Nyt siihen tuli korjaus ja teinkin tänä syksynä banoffeeta useampaan otteeseen. Reseptikin on pitänyt postata jo aikoja sitten, mutta kuten tavallista, olen ollut ihan hirveän kiireinen. Nyt olen onneksi pienellä joululomalla.

Ensi vuoden tavoitteeksi voisi ottaa blogin elvyttämisen, mutten aio ottaa siitä paineita, koska työkuviot ovat hieman epäselvät. Joka tapauksessa jatkan ainakin reseptien ylös ottamista, koska tämä on itselleni kätevä tapa säilyttää hyviä reseptejä.


Banoffee
(resepti: Hellapoliisi)

Pohja:
vajaa paketillinen Bastogne-keksejä
70 g voita/margariinia

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa TAI valmiiksi keitettyä kinuskia
2-3 banaania
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
sitruunanmehua

Pinnalle:
1-2 banaania
muutama Bastogne-keksi
(mintun tai sitruunamelissan lehtiä)


1. Jos et ole ostanut valmiiksi keitettyä kinuskia (ks. alla oleva kuva), aloita keittämällä tiivistemaito. Poista purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan. Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kahdesta kolmeen tuntiin. Lisää keittämisen aikana vettä tarvittaessa. Anna purkin jäähtyä hieman ennen avaamista.

2. Jätä Bastogne-keksipaketista ainakin muutama keksi sivuun koristelua varten, muutenkaan ei mielestäni pohjaan ei tarvitse ihan koko pakettia. Murusta keksit esim. laittamalla keksit kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaulimalla ne hienoksi muruksi. Kaada muruseos kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu margariini tai voi, sekoita tasaiseksi.

3. Päällystä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle.

4. Levitä päälle keitetty tiivistemaito ja viipaloidut banaanit. Pirskottele banaanien päälle hieman sitruunanmehua.

5. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla, lisää halutessasi hieman sokeria. Levitä vaahto banaanien päälle ja anna kakun sitten jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa.

6. Irroita banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.

7. Juuri ennen tarjoilua koristele banoffee banaaniviipaleilla ja karkeaksi murustetuilla kekseillä sekä halutessasi sitruunamelissan tai mintun lehdillä.


Resepti on erittäin helppo ja nopeakin toteuttaa, jos kinuski on valmiiksi keitetty. Kinuskin voi keittää jo paria päivää aiemmin ja säilyttää jääkaapissa, tai sitten voi tehdä niin kuin minä ja ostaa valmiiksi keitettyä kinuskia kaupasta. Tein yhden kerran kinuskin itsekin, mutta siitä tuli hieman liian tönkköä. Tuo caramelized milk on tietysti kalliimpaa kuin kondensoitu maito, mutta se teki kakun tekemisestä superhelppoa.

Alkuperäisessä Hellapoliisin reseptissä ei ollut sitruunanmehua, mutta itse lisäsin sitä banaaniviipaleiden päälle, jotta ne eivät tummuisi. Lisäksi ne tuovat hieman raikkautta ja kirpeyttä muuten supermakeaan kakkuun. Pohjan voisi tietenkin tehdä muistakin kuin Bastogne-kekseistä, mutta koska ne ovat suosikkikeksejäni, en harkinnutkaan muuta vaihtoehtoa.


Näissä kuvissa banoffee on edelleen irtopohjavuoassa, koska kuskasin kyseisen yksilön mukanani kaverille. Eipä se nyt kovin kummoisemman näköinen ole irroitettunakaan, joten saanee kelvata! Kaikesta jouluähkystä ja suklaaövereistä huolimatta mieleni rupesi tekemään banoffeeta tätä postausta kirjoittaessa... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...