Sivut

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Kukkakaaliwingsit

Ohoi! Täällä sitä vielä ollaan, vaikka blogi ei olekaan päivittynyt. Meinasin kirjoittaa, että olen herännyt viimein talviunilta, mutta näin heinäkuun loppua kohden se kuulostaisi naurettavalta. Sää on kuitenkin ollut niin kylmä, että jotenkin koko ajan olen odottanut, että milloin se kesä kunnolla alkaisi - vaikka kesälomastakin on tällä hetkellä jo reilu puolet käytetty. Lomasta puheen ollen: lomalla on tullut testattua pariakin uutta kukkakaalireseptiä. Tein mökillä vihdoin ja viimein kukkakaalipizzaa (ei jatkoon, ellei löydy jotain todella paljon parempaa reseptiä) ja kotona kokeilin hetki sitten kukkakaaliwingsejä! Hesarin resepti on ollut leikattuna jääkaapin ovessa vaikka kuinka kauan, mutta nyt vasta siihen tartuin. Ja mikä positiivinen yllätys se olikaan!


Kukkakaalisiivet
resepti: HS / Kiusauksessa -blogi

1-2 kukkakaalia (reseptin mukaan yhteensä 1,4 kg, itse käytin n. 1 kg) 
3 kananmunaa 
1½ dl korppujauhoja 
1½ tl suolaa 
1 tl savupaprikajauhetta 
½ tl mustapippuria

Glaseeraus:  

1 dl ketsuppia 
2 rkl voita 
2 tl sriracha-chilikastiketta 
½ rkl soijakastiketta 
1 tl nestemäistä savuaromia (liquid smoke) 
1 tl dijoninsinappia

1. Erottele kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.

2. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon tai lautaselle korppujauhot. Sekoita niihin suola, savupaprikajauhe ja mustapippuri.

3. Kasta kukkakaalin kukinnot ensin kananmunaan, sitten korppujauhoseokseen. Nosta leivitetyt kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.


4. Valmista kukkakaalien paahtuessa myös niiden glaseeraus. Mittaa kaikki glasyyrin ainekset pieneen kattilaan, kuumenna ja keitä hiljalleen poreillen ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos on hieman paksuuntunut.

5. Ota kukkakaalit uunista ja kaada glaseeraus niiden päälle. Sekoittele, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan. Tässä kannattaa käyttää apuna silikonisutia.

6. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes glaseeraus on ottanut hyvin kiinni kukkakaaleihin ja pinta on saanut kauniin värin.

7. Tarjoile lämpiminä (TAI viilenneinä - omaan suuhuni "siivet" olivat hyviä myös jäähtyneinä).


Reseptiin kuuluisi myös sinihomejuustodippi, mutta koska vihaan sinihomejuustoa, en testannut sitä. Jos olet kyseisen juuston ystävä, tsekkaa dippikastikkeen resepti täältä.

"Siivet" olivat suurmenestys sekä omasta että (lihaa syövän) poikaystäväni mielestä! Muna-korppujauhokäsittely varmisti rapsakan pinnan ja srirachalla maustettu glasyyri oli mukavan tulista. Meille riitti 1 suuri kukkakaali ohjeen 1,4 kg:n sijasta, eikä uunipellille olisi enempää sopinutkaan. Söimme kukkakaaliwingsejä lohen ja uusien perunoiden kanssa, joten niitä jäi runsaasti yli. Muutama tunti myöhemmin siivet olivat kuitenkin kadonneet jonnekin...

Suosittelen tätä reseptiä kaikille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja herkullista (ja terveellistäkin!) naposteltavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...