Sivut

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Lastenvaunukoriste: virkattuja norsujaTämän käsityön tein aikaa sitten keväällä, kun kaverini oli odottamassa pientä tyttöä saapuvaksi. Hän oli nähnyt jossain FB-ryhmässä vaunulelun/-koristeen, jossa oli virkattuja norsuja ja pyysi minua tekemään itselleen sellaisen. Pienen googlailun jälkeen selvisi, että norsuja voi tehdä tällä ruotsinkielisen blogin ohjeella. Kun keksin, mitä ruotsinkieliset termit tarkoittivat, oli norsu helppo virkata. Ensin tehdään kumpikin puoli erikseen, sitten korvat, ja kaikki ommellaan paikoilleen. Tämän jälkeen vielä täyttö ja aukon ompelu.


Vaikein osuus vaunukoristeen tekemisessä oli kaiken kokoaminen yhteen. Olin onneksi mitannut kaverini vaunujen leveyden, jotta osasin arvioida, miten pitkä kuminauha helmineen norsujen lisäksi tarvitaan. Kyseisissä vaunuissa ei ollut mitään renkaita tms, joihin nauhan olisi voinut kiinnittää helposti papukaijalukoilla, joten tarvitsin tuollaiset klipsut, jotka tunnen lähinnä lapsuudesta rukkasten kiinnipitämistarkoituksesta. Oli todella hankala saada kuminauha tarpeeksi tiukalle niin, että se on juuri sopivan pituinen. Norsut ovat melko painavia, joten nauhan piti olla sopivalla kireydellä. Tämä tarkoitti helmien lisäämistä ja vähentämistä, testaamista ja taas uudelleen kokoamista... Lopulta onneksi pituus oli sellainen kuin pitikin.


Lankana näissä on jotain kökköä sekoitelankaa, mutta kun norsujen värit oli tilauksessa päätetty enkä löytänyt pinkkiä ja harmaata puuvillalankaa, menin sitten tällä ajatellen, että pääkäyttötarkoitus on kuitenkin vain katsella norsuja. En enää muista langan nimeä, mutta jotain akryylisekoitetta Novitalta tuo on.

Minusta vaunulelusta tuli aika hauska, voisin hyvin tehdä toisenkin tällaisen! Virkkaaminen sujui hurjan nopeasti ensimmäisen kappaleen jälkeen, tuntui että kappaleiden yhteen ompeleminen ja norsun täyttäminen oli paljon aikaavievempää. Näistä norsuista tuli aika isot, joten en laittanut niitä kuin kaksi koko hommaan, mutta pienempänä olisi hauska saada niitä kolmekin roikkumaan. Netissä olen nähnyt myös yhden norsun versioita, joissa on juuri tuollaiseen klipsiin virkattu leveä nauha ja siitä roikkuu yksi norsu - sekin voisi olla hauska vaunukoriste.

En nyt ole kuullut, miten norsut ovat toimineet käytössä, mutta toivottavasti hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...