Sivut

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Syksyinen tuorepuuro


Alkuvuodesta julkaisin mustikkaisen tuorepuuron reseptin. Silloin vasta harjoittelin tuorepuurohommaa, mutta kesästä lähtien tuorepuuro on ollut vakkariaamupala. Tässä yksi herkullisimmista variaatioista!

Syksyinen tuorepuuro
1 annos

½ banaani
4 rkl kaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
(1 rkl turkkilaista jogurttia)
(½ dl herajauhetta)
½ tl kanelia
½ pieni omena
1 dl maitoa
(pakaste)puolukoita

1. Sörssää banaani kippoon haarukalla.

2. Pilko omena mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

3. Sekoita banaanin kanssa kipossa kaurahiutaleet, chiasiemenet, jogurtti, herajauhe, kaneli, omenakuutiot ja maito. Tarkista koostumus: puuron pitäisi olla tässä vaiheessa hyvin löysää. Lisää maitoa tai vettä, mikäli tarpeen.

4. Lisää puuron päälle puolukoita ja laita jääkaappiin yöksi.


Yleensä teen kätevästi samalla kertaa annoksen sekä minulle että miehelle, tai vaihtoehtoisesti yhden annoksen aamuksi ja toisen välipalaksi töihin (koska yhteen annokseen tarvitaan vain puolikas banaani). Puurossa pakollisia ainesosia ovat oikeastaan mielestäni vain banaani, kaurahiutaleet, chiasiemenet ja maito - muita osasia voi muokkailla halutessaan. Heraproteiinilla annoksesta saa tosi hyvin nälkää pitävän; turkkilainen jogurtti puolestaan tuo kermaisuutta. Omaan makuuni puurosta tulee tosi makeaa jo tuolla puolikkaalla banaanilla, ja kirpeät puolukat tasapainottavat sitä hyvin.

Tuorepuuro on ihan paras tapa aloittaa aamu! Joskus harmittaa, kun luulen, että jääkaapissa minua odottaa annos, mutta olenkin unohtanut tehdä sen. Varsinkin maanantaiaamuisin tuorepuuro on ihan life-saver!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...